Siaran Langsung Persija Jakarta vs Selangor Final RCTI Premium Sports 2024

By aiman

Updated on:

final persija jakarta vs selangor

Kini sudah diketahui dua pasukan daripada dua negara akan bersaing dalam final RCTI Premium Sports 2024 iaitu mempertemukan Persija Jakarta vs Selangor.

Selepas dua hari berhebat, kedua-dua pasukan ini akan berentap bagi mengejar gelaran juara. Perlawanan ini akan berlangsung pada 2 Jun 2024, hari Ahad bertempat di Jakarta International Stadium.

Kejohanan yang juga digelar sebagai Derbi Serumpun ini mempertemukan wakil Indonesia dan wakil Malaysia di pusingan akhir selepas beraksi pada perlawanan pertama.

Advertisements

Pasukan Indonesia yang bermain dalam kejohanan RCTI Premium Sports 2024 adalah Persija Jakarta dan PSIS Semarang. Manakala pasukan Malaysia terdiri daripada Selangor dan Sabah.

Pada perlawanan pertama, Persija Jakarta berjaya mengenepikan rakan senegara PSIS Semarang dengan hanya keputusan 1-0 sahaja. Manakala Selangor berjaya menumpaskan Sabah dengan kemenangan 3-2.

Jadi selain daripada perlawanan final, juga bakal mempertemukan PSIS Semarang vs Sabah untuk perlawanan penentuan tempat ketiga pada hari yang dan venue yang sama.

Siaran Langsung Persija Jakarta vs Selangor – Live Streaming

Sama seperti pada perlawanan sebelum ini dimana tiada tayangan siaran langsung dibuat di kaca tv sama ada dari penyiaran Astro mahupun RTM.

Tetapi kejohanan RCTI Premium Sports ini akan dibawakan secara live streaming. Anda boleh tonton menerusi Vision+ dengan harga langgan IDR 29,000 atau sekitar RM9 untuk satu perlawanan.

Jadual Dan Keputusan

Berikut merupakan perlawanan final RCTI Premium Sports 2024 mempertemukan Persija Jakarta vs Selangor yang berlangsung pada 2 Jun 2024, iaitu pada hari Ahad.

Advertisements

FT : Persija Jakarta (0) – (1) Selangor

  • Fortes 3′

Masa : 8.00 pm (MYT)
Venue : Jakarta International Stadium
Tayangan TV : Tiada
Live Streaming : Vision+

*Selangor FC dinobatkan sebagai juara dalam pertarungan derbi serumpun di kejohanan RCTI Premium Sports 2024

aiman

Apa yang terlintas di fikiran, akan ku kongsikan kepada pembaca lain. Selagi ianya bermanfaat. Apa salahnya kan!

Related Post

Leave a Comment